Baisakhi Festival – Hindistan
17. yüzyıldan bu yana genellikle 13-14 Nisan tarihlerinde kutlanan Baisakhi (Vaisakhi) Festivali, Hindistan’ın en önemli hasat şenliklerinden biridir. Pencap ve Nepal bölgelerinde gerçekleşen bu festival, hem güneş yılının başlangıcını hem de hasatı kutlamak amacıyla düzenlenir. Festivalin en önemli ritüellerinden biri de ateş üzerinde yürümektir.
Festival katılımcıları ateşte yürüyerek hem verimli hasat için Tanrı’ya şükürlerini sunarken hem de günahlarından arındıklarına inanırlar. Sihlerin Hac noktası olarak bilinen Altın Tapınağı’ndaki kutsal gölde yıkanılır, Bhangra ve Gidda dansları sergilenir. Özellikle Sihler için bu tarihler evlilik törenleri için de hayırlı kabul edilir.
Sukkot Bayramı – İsrail/Filistin
Sukkot Bayramı, Yahudiler için en kutsal gün sayılan Yom Kippur (Kefaret Günü)’dan beş gün sonra başlayan ve hafta boyu süren bir Yahudi bayramıdır. Hasadın kutlandığı, Tanrı’ya şükürlerin sunulduğu ve Yahudilerin Mısır’da köleliği terk ederek çöllerde geçirdikleri 40 yılı andıkları törenlerden oluşur. Haftanın ilk iki gününde çalışmak yasaktır, akşam olduğunda evler mumla aydınlatılır ve Kiddush yemekleri yenir.
Sonraki dört gün boyunca Sukkah adı verilen kabinlerde yemekler yenir. Bu Yahudilerin dini kurallarına uygun olarak inşa edilmiş ahşap bir yapıdır, üzerleri mısır sapı, dal, bambu gibi bitkilerle örtülüdür ve İsrail ya da Filistin’deki birçok evde bu yapılardan mevcuttur. Bayram süresince limon meyvesi, palmiye yaprağı, mersin ağacı dalı ve söğüt sapı almak bir gelenektir. Bu bitkilerin şifa getirdiğine inanılır. Bayram süresince kutsal kitap okunurken, toplu şekilde müzikler dinlenir, dans edilir.
Erntedankfest – Almanya